Adam Åhman gjorde SHL-debut för HV71. Foto: Bildbyrån

HV71 vann med 18-årig målvaktsdebutant

Uppdaterad
Publicerad

Adam Åhman, född 1999, gjorde sin SHL-debut när HV71 besegrade Karlskrona på bortais med klara 6-2.

– Det var riktigt skoj, men gubbarna framför mig gör ett bra jobb också, säger Adam Åhman till C More.

På tisdagen fick Adam Åhman reda att han skulle göra sin SHL-debut. Och det blev en debut som slutade i dur. Han räddade 15 av 17 KHK-skott och såg till att HV71 fick med sig tre viktiga poäng. Han fick också en assist med sig när Lawrence Pilut gjorde 5-2 i spel i numerärt underläge.

– Riktigt skönt att få en assist också, det är inte något man gör varje dag. Så det var kul, säger Åhman, som är fostrad i Västerviks IK till C More.

Matchen var oavgjord (1-1) fram till tredje perioden, då HV71 gick ifrån till 1-3 och till slut 2-6. Adam Åhman var fokuserad innan matchen, och spelade också fokuserat under densamma.

– Man är alltid fokuserad, men det var lite speciellt i dag såklart. Det var lite mer nerver än i vanliga fall, säger han.

I Karlskrona var tränaren Ove Molin inte speciellt nöjd med matchen.

– Vi gjorde ingen bra match, vi får analysera det här, det var inte riktigt det Karlskrona som vi vill se i dag, säger Ove Molin till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.