HV71 vann toppmötet mot Leksand

HV 71 vann toppmötet hemma mot Leksand med 2-1. Isabell Palm gjorde det avgörande målet sju minuter in i den andra perioden.

Tabellltrean HV71 tog emot tabelltvåan Leksand i SDHL:s fjortonde omgång. Och det var bortalaget Leksand som började bäst genom Alva Johnssons mål i mitten av den första perioden.

Men HV 71 kom tillbaka och lyckades kvittera med en och en halv minut kvar av perioden genom Jessica Healey. Målet var Healeys fjärde för säsongen.

I den andra perioden kom matchens sista mål när Isabell Palm fick pucken efter att Julia Åberg släppt en retur på Fanny Rasks skott. Målet innebar 2-1 till smålänningarna och blev slutresultatet.

Förlusten innebar att Leksands svit på nio raka segrar tog slut och att HV71 klev upp på samma poäng som Leksand.