Linus Ullmark blev matchhjälte för Buffalo. Foto: TT

Hyllningen till Linus Ullmark: ”Han har en lugnande effekt”

Rasmus Dahlin fortsätter att göra viktiga poäng. Men det var en annan svensk som blev hjälte för Buffalo mot Minnesota. Linus Ullmark gjorde 41 räddningar och räddade samtliga straffar när Sabres besegrade Wild med 5-4.

– Han har en sådan lugnande effekt där bak, berömmer lagkamraten Evan Rodrigues till Buffalo Hockey Beat.

Linus Ullmark är på god väg att kunna konkurrera om förstaspaden i Buffalo Sabres. Efter att Carter Hutton varit den givna ettan i början har svensken närmat sig mer och mer ju längre säsongen lidit.

I natt visade 25-åringen att han är att räkna med. Buffalo besegrade Minnesota Wild med 5-4 efter straffar sedan Ullmark räddat 41 skott och sedan samtliga tre Wild-straffar, samtidigt som Sam Reinhart blev ensam målskytt.

– Han var riktigt bra. Han har en sådan lugnande effekt där bak. Han är alltid i position och reagerar inte efter pucken. Till och med under straffläggningen såg du aldrig att han förhastade sig, säger lagkamraten Evan Rodrigues till Buffalo Hockey Beat.

Rasmus Dahlin var även han delaktig i segern. Den svenske rookien snärtade in sitt sjätte mål för säsongen i powerplay i den andra perioden.

Segern gör att Sabres hänger på i jakten på en slutspelsplats.

Klefbom tillbaka efter 21 matchers frånvaro

Oscar Klefbom bröt fingret i december och har inte spelat en match sedan dess. I natt var han äntligen tillbaka i Edmontons laguppställning efter 21 matchers frånvaro och spelade 21 minuter i backpar med Adam Larsson.

Oilers förlorade matchen mot Chicago Blackhawks med 6-2. Fram till skadan gjorde svenske backen en stark säsong och har gjort 15 poäng på 31 matcher.