Filip Forsberg och Viktor Arvidsson. Foto: Bildbyrån

I natt kan Tre Kronors drömförstärkningar åka ur Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

Inatt möts Winnipeg Jets och Nashville Predators i en sjätte match i den andra rundan av NHL-slutspelet. Winnipeg leder med 3-2 i matcher och om de vinner på hemmais i natt åker Nashville ur. Det öppnar för flera namnkunniga förstärkningar till Tre Kronors VM-lag.

Två av de största och mest troliga potentiella förstärkningarna är Filip Forsberg och Viktor Arvidsson. De har båda väldigt starka NHL-säsonger bakom sig och det finns platser öppna för dem i förbundskapten Rikard Grönborgs trupp.

Det finns intresse för ytterligare NHL-förstärkningar och assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv har bekräftat att de kommer att ta kontakt med Melker Karlsson och Marcus Sörensen från San José.

– Det finns fortfarande spelare som kan bli tillgängliga som vi måste ha platser öppna för. Det är ett litet spel som vi måste hantera framöver, säger Garpenlöv till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet