Inget nytt kontrakt för SAIK-ikonen

Skadeproblem ser ut att stoppa Jimmie Ericsson från spel kommande säsong.
Foto: BildbyrånSkadeproblem ser ut att stoppa Jimmie Ericsson från spel kommande säsong.

Jimmie Ericsson har representerat Skellefteå AIK sedan säsongen 2003/2004. På grund av skadeproblem är det ytterst tveksamt om det blir någon 14:e säsong i klubben för SAIK-ikonen, då han nu inte erbjuds något nytt kontrakt.
– Vi måste gå vidare, säger klubbens sportchef Mikael Lindgren, till Expressen.

Det är det ena knäet som den 37-årige veteranen har problem med. Ericssons rehab pågår för fullt, men det ser mörkt ut. Så pass mörkt att klubben nu inte erbjuder honom något nytt kontrakt.

– Jimmie rehabar just nu, men det ser inte så bra ut. Så vi måste se om vårt hus och fylla på vår trupp. Sen får vi se, men vi utgår från att det är kört med Jimmie. Vi räknar inte med honom, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren, till Expressen.

”Klart att det är tungt”

Lindgren berättar sedan att det är ett tungt beslut att behöva ställas inför.

– Han är en stor profil i laget och har varit det i många år, så det är klart att det är tungt. Men han har haft skadebekymmer de senaste åren och det viktigaste för Jimmie nu - om han ska spela - är att göra sig själv rättvisa och han rehabar just nu. Det är därför vi känner att vi måste gå vidare och då valde vi att göra så här.

Enligt Mikael Lindgren är Jimmie själv förstående kring beslutet.

– Han har inte sagt mer än att han förstår att vi måste fylla på truppen och gå vidare. I dagsläget kommer han inte att kunna spela nästa säsong.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.