Luleås stjärna Emma Eliasson är fortsatt utanför Damkronorna. Foto: Bildbyrån

Boork fortsätter nobba stjärnorna

Uppdaterad
Publicerad

Emma Eliasson och Jenni Asserholt är två av SDHL:s bästa inhemska spelare. Men till VM står de fortsatt utanför Leif Boorks trupp. ”Emma Eliasson har gått över en gräns, och jag har förklarat för henne och Luelås tränare Fredrik Glader vad den gränsen är och vilka konsekvenserna är”, säger Leif Boork till SVT Sport.

Boorks beslut att inte satsa på Asserholt och Eliasson har fått stark kritik. Den svenske förbundskaptenen har dock hela tiden stått på sig, och har inte närmat sig någon av dem för möjligheten att öppna den stängda dörren till landslaget. Ingen av Eliasson eller Asserholt fanns med i den VM-trupp som Leif Boork presenterade tidigare i dag.

– Sedan jag hade en diskussionen med Emma Eliasson i maj 2016 har jag inte närmat mig någonting. Och tycker inte att jag behöver sträcka mig längre. Det är klart att Emma Eliasson besitter egenskaper som är mycket skickliga, det är ingen tvekan om det. Men när man tar ett sådant beslut som jag tagit där, är det inget man ändrar dagen efter, säger Leif Boork till SVT Sport.

Damkronorna

Han står också fast vid att han inte kommer gå in närmare på varför Eliasson står utanför landslaget.

– Jag har valt att inte göra det, och det står jag fast vid. Även om jag kunde, så tänker jag inte göra det, säger Leif Boork.

När det gäller Jenni Asserholt är han mer tydlig.

– Jenni Asserholt gjorde ett kanonjobb som lagkapten för Damkronorna. I fjol var hon mer skadad, ändå åkte hon till USA på sommarhalvåret. Det tyckte jag inte att hon skulle göra, och det gjorde att hon missade ett antal camper, och så blev konsekvensen att hon inte är med i landslaget, och det är där vi står. Jenni har många goda sidor som spelare, men även en del svagheter som är tydliga. Hon är en energispelare som är lättare att ersätta än extremtekniska är, säger Leif Boork.

Om de här spelarna varit med, då hade Damkronorna varit ett bättre lag?

– Nej, det tror jag inte. Det finns många olika ingredienser som spelar in när man bygger ett lag. Hur omständigheterna är i gruppen och så vidare. Det är inte så att vi per automatik blir bättre för att vi har enskilt duktiga spelare med, vilket SM-slutspelet är ett bevis på, säger Leif Boork.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet