Det var irriterat när Boston vann med 1-0 mot Rangers. Foto: Elsa/Pool Photo/TT

Irriterat möte mellan Boston och Rangers

Boston och New York Rangers bjöd på en målfattigt, irriterat möte i NHL-ishockeyn.

– Det var en hård match, säger finländske Rangersforwarden Kaapo Kakko.

Boston gjorde matchens enda mål, halvvägs in i matchen. Nick Ritchie lyckades hitta en liten lucka vid Igor Sjestiorkins vänsterstolpe.

Det var bitvis irriterat mellan lagen, och bara i andra perioden visade domaren 13 spelare till utvisningsbåset.

– De spelade lite hårdare (i andra perioden), och även vi. Det var en hård match, säger Kaapo Kakko.

Problem med powerplay

Brendan Lemieux och Trent Frederic rök ihop och slogs vilt. Pavel Butjnevitj och Jeremy Lauzon hann också båda utvisas för slagsmål innan perioden var över.

– Utvisningarna gjorde ingen skillnad. Jag måste spela spelet och stoppa puckarna. Så utvisningarna gör varken till eller från, sade Sjestiorkin efter matchen.

New Yorks Rangers tränare David Quinn har en del att fundera på, då laget har uppenbara problem att göra mål i numerärt överläge.

– Vi passar när vi borde skjuta, och skjuter när vi borde passa. Vi fattar dåliga beslut och vi är långsamma. Vi kommer inte komma någonvart med det sätt som powerplay klickar och ser ut, säger han.

Fortsatt tungt för Zibanejad

Svenske stjärnforwarden Mika Zibanejad spelade 24 minuter under matchen, men lyckades inte få i väg något skott på mål. Zibanejad gjorde rekordmånga mål förra säsongen, bland annat satte han fem mot Washington i en uppmärksammad match i mars.

Nu har han det betydligt tyngre, och har inte gjort ett enda mål på de senaste tio matcherna, och en ynka assist.

I nattens andra match vann St Louis Blues med 4-1 borta mot Arizona där Oliver Ekman-Larsson gjorde comeback efter nästan en månads skadefrånvaro. En annan svensk, Johan Larsson, gjorde Arizonas enda mål.

MER NHL: Wennberg hittade målet – för tredje matchen i rad