Leksand föll i Jönköping – för tolfte matchen i följd. Foto: Bildbyrån

Leksands mardrömssvit mot HV71 fortsätter – tolfte raka förlusten

17 februari 2019.

Det är datumet för när Leksand senast besegrade HV71 i SDHL.

Lördagens match i Jönköping innebar den tolfte raka Leksandsförlusten mot HV71 – den här gången med 3-6.

Det började bra för Leksand i matchen när de gick till första periodvilan med ledning, 1-0, efter mål av tjeckiska landslagsspelaren Tereza Vanisova.

Men det vände snabbt – och åt fel håll för dalalaget.

HV71 gjorde 5-0 i den andra perioden.

Och Leksand utmärkte sig mest negativt för regelbrott.

Bland annat fick unga backen Tuva Kandell matchstraff efter att ha slagit med klubban mot en av assisterande domarna.

Revansch för HV71

I HV71 klev Felizia Wikner-Zienkiewicz fram och gjorde två av målen när HV ryckte målmässigt i matchen.

Tredje perioden blev mer avslagen. Leksand vann visserligen den med 2-1, men fick ändå inkassera sin tredje raka förlust i ligaupptakten.

Och dessutom tolfte raka förlusten mot HV71.

Ett HV71 som tog sin andra seger för säsongen och tog revansch för storförlusten mot Brynäs (0-7) under fredagkvällen.

SE OCKSÅ: Här slår backtalangen med klubban mot domaren