Foto: TT

Ishockeyprofilen häktad för våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags greps en ishockeyprofil misstänkt för grov kvinnofridskränkning. I dag meddelade åklagarmyndigheten att mannen häktas för brottet.

I går hölls förhör med den före detta Tre Kronor-spelaren och i dag inleddes häktningsförhandlingarna. Tingsrätten beslutade att hockeyprofilen häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

– Utredningen kommer nu att fortsätta. Jag bedömer att bevisläget är ganska gott i det här skedet men sedan får vi se hur utredningen utvecklas, säger kammaråklagaren till Sportbladet.

Försvararen berättar att mannen förnekar brott.

– Hans position är tydlig, han förnekar brott och bestred häktningen. Så det här är inte ett beslut som vi är nöjda med, men i övrigt avstår jag från att utveckla det i media. Det är en familjär angelägenhet.

Det var natten till tisdag som ishockeyprofilen greps av polis i sitt hem, misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannen ska själv ha följt med utan motstånd.

– En man är anhållen, jag vill inte kommentera rubriceringen för den justeras hela tiden. Men det handlar om ett våldsbrott, sa kammaråklagaren till SVT Sport i tisdags.

Åtal ska väckas tidigast den 31 maj klockan 11, enligt tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.