New York Islanders utjämnade matchserien Foto: Bildbyrån

Islanders utjämnade mot Tampa

New York Islanders besegrade Tampa Bay med 3-2  i semfinalen i Stanley Cup-slutspelet. Backen Ryan Pulock blev hjälte efter en heroisk skottblockering på mållinjen. Det står nu 2-2 i matcher.

New York Islanders tog revansch efter förlusten i senaste matchen mot regerande mästarlaget Tampa Bay Lightning. Efter en mållös första period tog New York ett rejält grepp om matchen i den andra. Josh Bailey gjorde 1-0.

Några minuter senare kunde Mathew Barzal utöka ledningen till 2-0 och innan perioden var slut hade Matt Martin gjort 3-0 och Islanders såg ut att gå mot en säker seger.

Slutforcering av Tampa

Men regerande mästarlaget från Florida ville annat. Brayden Point reducerade tidigt i den tredje perioden. Och Tyler Johnson kunde sen sätta ytterligare en reducering. Det blev sen en massiv slutforcering för en kvittering från Tampa Bay.

Med några sekunder kvar kom bästa chansen för en kvittering. Islanders målvakt Semjon Varlamov kom för långt ut och Ryan McDonagh fick öppet mål. Men Ryan Bulock kastade sig i vägen och blockerade skottet. New York lyckades hålla undan och vann med 3-2.

– Jag försökte bara göra mig stor och få bort pucken och jag lyckades. Sen hör jag slutsignalen och killarna i laget hoppar på mig, det var en skön känsla, säger Pulock till NHL.com.

Det är nu kvitterat i matchserien, 2-2.