Italien måljublar. Foto: TT

Italien spräckte VM-nollan i sjätte matchen

0-38 i målskillnad. Det var Italiens facit efter fem matcher i VM. I dag såg Angelo Miceli till att spräcka målnollan när italienarna mötte Norge.

Italien har haft ett nattsvart världsmästerskap där storförlusterna radat upp sig efter varandra. Mot Sverige blev det bland annat en 9-0-förlust.

I den sjätte gruppspelsmatchen mot Norge kom så äntligen lagets första mål efter 0-38 i målskillnad på första fem fajterna.

Ishockey-VM

Haga släckte hoppet

I början av den tredje perioden styrde Angelo Miceli in reduceringen till 1-2 på Armin Helfers skott bakom Henrik Holm i Norge-målet.

– Jag tror nästan att norrmännen till och med jublade över det målet, säger SVT:s expert Sam Hallam i sändningen.

Norrmännen såg dock bara några minuter senare till att göra 3-1 och släcka hoppet för italienarna när Michael Haga hittade målet.

Matchen slutade till slut 7-1 till Norge.