Calgary Flames har placerat Jaromir Jagr på waivers-listan. Foto: Bildbyrån

Jagr på väg bort från Calgary

Uppdaterad
Publicerad

Snart 46-årige hockeylegendaren Jaromir Jagr lämnar Calgary Flames. NHL-klubben har placerat Jagr på den så kallade waivers-listan, där samtliga NHL-klubbar kan kontraktera honom. Men enligt Calgary Sun är det mest troligt att Jagr återvänder till Tjeckien och moderklubben Kladno.

Jaromir Jagr har spelat i NHL sedan 1990 då han debuterade för Pittsburgh Penguins, och har spelat professionell ishockey i närmare 30 år. Nu kan sagan om Jagr i NHL vara slut.

I söndags placerade Calgary Flames den tjeckiske hockeyhjälten på den så kallade waivers-listan, vilket innebär att samtliga övriga NHL-klubbar kan kontraktera honom.

Kladno nästa?

Men enligt Calgary Sun lär han istället åka hem till Tjeckien och spela vidare för HC Kladno, en klubb som Jagr dessutom är majoritetsägare i sedan 2011.

På 1 733 NHL-matcher har Jaromir Jagr gjort 1 921 poäng, varav 766 mål och 1 155 assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.