Mattias Janmark firar tillsammans med lagkamraterna John Klingberg och Radek Faksa. Foto: TT Nyhetsbyrån

Janmarks sena kvittering hjälpte inte

Uppdaterad
Publicerad

Förre AIK-forwarden Mattias Janmark gjorde säsongens 17:e mål för Dallas när han kvitterade till 4-4 i hemmamötet med Tampa – med blott fyra sekunder kvar av den tredje perioden.

Det räckte dock inte mer än till en poäng för Dallas eftersom Tampa avgjorde till 5-4 med 41 sekunder kvar av förlängningen.

För Dallas, som jagar slutspel i det tajta racet kring slutspelstrecket i Western Conference, kan det varit en dyrbar poäng som förlorades, när Tampas Cory Conacher satte 5-4.

Tampa däremot befäste sin position som NHL:s bästa lag. Victor Hedman gjorde ett assist för Tampa i matchen, och Carl Klingberg gjorde ett assist för Dallas.

Ishockey-VM

tweet

Säsongen över för Loui Eriksson

Mer svenskt i NHL. Det står nu klart att Vancouvers forward Loui Eriksson missar resten av säsongen. Eriksson ådrog sig en revbensfraktur när Vancouver mötte Arizona i söndags, och Vancouvers coach Travis Green bekräftar att Eriksson har spelat klart i NHl den här säsongen, då Vancouver sedan ett tag är borta från slutspelet.

Skadan sätter också ett frågetecken för ett potentiellt deltagande i VM med Tre Kronor för Loui Eriksson. VM spelas i Danmark i maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet