Foto: Scanpix

Janne Karlsson ny tränare i Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Janne Karlsson går in som ny tränare i elitseriejumbon Rögle. Dan Tangnes, som varit huvudtränare, blir dock kvar i tränarstaben. Han har till och med förlängt sitt kontrakt med Ängelholmsklubben till 2015.

– Janne förstärker vår ledarstab och tar rollen som headcoach med ansvar för det defensiva spelet medan Dan är assisterande coach med ansvar för anfallsspelet, säger Rögles sportchef Pelle Svensson i ett pressmeddelande.

Karlsson, som skrivit på för resten av säsongen, har tidigare tränat HV71, som han förde till SM-guld 2010, Frölunda, som han tog SM-guld med 2003 och 2005, och Linköping. Han har varit utan jobb sedan han lämnade KHL-klubben Atlant Mytisjtji i höstas.

Elitserien 2012-2013

Rögle har elva poäng upp till AIK, som ligger på rätt sida av kvalseriestrecket. Karlsson tror dock att hans lag har chans att undvika kvalspel.

– Vi har en härlig utmaning framför oss. Det är tre poäng på spel varje kväll, och uppgiften är definitivt inte omöjlig, säger han till Rögles hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien 2012-2013

Mer i ämnet