Jaromir Jagr ser ut att ha gjort sitt i NHL. Foto: TT Nyhetsbyrå

Jaromir Jagr väntas ha gjort sitt i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Tredje flest mål genom tiderna, femte flest assist och det är bara en spelare (Wayne Gretzky) som har gjort fler poäng totalt i NHL. Men nu väntas Jaromir Jagrs tid i NHL vara över, detta efter att det står klart att ikonen lämnar Calgary.

Det var under måndagen som vi fick läsa om att Calgary Flames satt Jaromir Jagr på waivers-listan, där samtliga andra NHL-klubbar har rätten att kontraktera honom. Det står nu klart att Jagr återvänder till sin moderklubb Kladno hemma i Tjeckien där han spelar resten av säsongen.

Den här säsongen har det endast blivit spel i 22 matcher för den snart 46-årige hockeylegendaren, det det blivit endast ett mål och sex assist.

Stora framgånger med klubb- och landslag

Det har varit en lång och framgångsrik resa. Redan 1990 debuterade Jagr i NHL för Pittsburgh Penguins där han vann Stanley Cup redan sina två säsonger.

Efter Penguins har Jagr representerat inte mindre än åtta andra klubbar i NHL: Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers och Calgary Flames.

Även med det tjeckiska landslaget har Jagr varit framgångsrik. Största framgången; OS-guldet i Nagano 1998, samt VM både 2005 och 2010.

Jaromir Jagrs NHL-karriär i siffror

Matcher: 1733 (tredje flest genom tiderna)

Mål: 766 (tredje flest)

Assist: 1155 (femte flest)

Poäng: 1921 (näst flest)

Vinnare av NHL:s poängliga fem gånger

Vinnare av Stanley Cup två gånger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.