Jay Bouwmeester efter hjärtstoppet: ”Stödet har varit överväldigande”

Uppdaterad
Publicerad

Jay Bouwmeester fick ett hjärtstopp under en match mot Anaheim.

Han föll ihop på avbytarbänken, matchen bröts och säsongen är över för 36-åringen.

– Stödet som personer har visat har varit överväldigande, säger han till nhl.com.

Det var den 11 februari som olyckan var framme. St. Louis spelade mot Anaheim och en bit in i den första perioden drabbades Jay Bouwmeester av ett hjärtstopp, kollapsade på avbytarbänken och återupplivades med en defibrillator.

– Det hände på det absolut bästa stället det kunde hände. Ett, de räddade mitt liv. Två, faktumet att de kunde starta så snabbt var hjälpfullt, säger han till nhl.com.

”Okej att ta ett steg tillbaka”

Bouwmeester kommer inte spela mer den här säsongen. Han utesluter dock inte en comeback framför över, men menar att det är ett beslut för framtiden.

– Jag är en hockeyspelare, jag gillar att spela så klart att jag skulle vilja vara där ute. Men när du sätter saker i perspektiv så är det okej att ta ett steg tillbaka just nu, säger han.

Han berättar att han mår bättre, men att saker och ting har förändrats från ingenstans.

– Det är en läskig sak, men allting går ganska bra och vi kommer fortsätta utvärdera saker efterhand som de kommer, säger han.

KLIPP: NHL-veteranen kollapsade i båset (12 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.