• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Jennifer Wakefield stängs av i fyra matcher

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården kommer få klara sig utan Jennifer Wakefield i fyra matcher.

Kanadensiskan stängs av för en huvudtackling på HV 71:s Sidney Morin i söndags.

”Jag tog ett snabbt beslut att skydda mitt huvud och jag ångrar inte det beslutet”, skriver Wakefield i domen.

I söndagens toppmöte tacklade Djurgårdens Jennifer Wakefield HV 71:s Sidney Morin i huvudet.

I dag fick den 30-åriga kanadensiskan sin dom.

Wakefield stängs av i fyra matcher för tilltaget, som skedde i slutet på den andra perioden. Hon är avstängd fram till den 29 januari. I domen nämner disciplinnämnden att skaderisken är stor och att hon tacklar en icke puckförande spelare.

I beslutet framkommer även kanadensiskans försvar. Hon håller inte alls med disciplinnämnden om domen.

”Jag tog ett snabbt beslut att skydda mitt huvud och jag ångrar inte det beslutet. Jag tycker det är stötande att disciplinnämnden skulle beskriva det som att jag deltar i en ’våldsam’ situation”, går det att läsa i domen.

Förutom Wakefield stängs av Göteborgs högerfattade back, kanadensiskan Ellie Punnett, av fyra matcher för en tackling i matchen mot Linköping i lördags.

KLIPP: Göteborgs Ellie Punnett stängs av fyra matcher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.