Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Jesper Bratt klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Han var förra säsongens stora svenska sensation i NHL.

I år har han fortsatt att etablera sig i New Jersey Devils och nu kan SVT Sport avslöja att Jesper Bratt är klar för spel i VM med Tre Kronor.

Pusselbitarna börjar falla på plats för Tre Kronor. En efter en tackar NHL-spelarna ja till VM i slovakiska huvudstaden Bratislava. Nu kan SVT Sport berätta att succémannen Jesper Bratt är uttagen och kommer att göra A-landslagsdebut.

Bratt som förra året sensationellt gick från att vara en lovande spelare i allsvenskan med AIK till att bli en etablerad spelare i New Jersey Devils. Han tog ligan med storm tack vare fenomenalt bra fysiska förberedelser och tog ett, i mångas ögon omöjligt, kliv.

Ishockey-VM

33 poäng på 51 matcher

Under en förkortad säsong på grund av skada gjorde han på 51 matcher i år 33 poäng. Ett bra facit med tanke på att han spelade i ett av ligans sämsta lag.

Nu gör han alltså debut i landslaget som 20-åring och får visa upp sig för den breda svenska massan. Han får göra det i SVT där ni ser VM, ett mästerskap som kommer tillbaka efter över 30 år i andra kanaler. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet