Joakim Lindström frälste Skellefteå mot Rögle. Foto: Bildbyrån

Joakim Lindström hjälte när Skellefteå tog sjunde raka

Skellefteå och Rögle är de två formstarkaste lagen i SHL. I kväll möttes de och då vann Skellefteå med 4–3 i en svängig match. Matchhjälte blev Joakim Lindström med två mål och en assist.

– Skönt att vi fick vara på den vinnande sidan, säger han till C More.

Innan kvällens match hade både Skellefteå och Rögle sex raka segrar. Bortalaget Rögle hade inte tappat en enda poäng inför kvällens möte. I kväll gick Skellefteå upp till en 2–0-ledning i andra perioden efter mål av Robian Alvarez och Joakim Lindström.

Men i slutet av den perioden lyckades Rögle reducera till 2–1 genom lagkaptenen Tim Brithén och med 45 sekunder kvar av perioden kvitterade nyförvärvet Chris Desousa från nära håll.

Sjunde raka segern

I början av den tredje perioden fick Rögle också chansen att spela i powerplay.  Då gjorde Ted Brithén sitt andra mål till 3–2. Men det skulle svänga en gång till.

För i mitten av tredje perioden fick Skellefteå chansen att spela i numerärt överläge. Då kvitterade Skellefteå till 3–3 genom Oscar Möller från nära håll. Och efter 57.38 hade Skellefteå vänt tillbaka då Joakim Lindström prickade in sitt andra mål till matchavgörande 4–3. Även Lindströms mål var i powerplay.

– Det svängde verkligen fram och tillbaka. Det var två lag som spelade bra då det var tufft och jämt. Skönt att vi fick vara på den vinnande sidan, det kunde gått hur som helst, säger Joakim Lindström till C More.

Joakim Lindström och Oscar Möller har spelat i olika kedjor under säsongen. På senaste tiden har de parats ihop igen. Mot Rögle gjorde de fem poäng tillsammans.

– Det har blivit bättre bättre. Han (Oscar Möller) är en otroligt skicklig spelare och det är roligt spela tillsammans, säger Lindström.