Joel Lundqvist har talat med Carl Mattsson efter huvudtacklingen. Foto: Bildbyrån

Joel Lundqvist: ”Jag vill stå för hårt spel”

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan stängdes Joel Lundqvist av efter en tuff huvudtackling.

Nu talar han ut om situationen.

– Jag vill stå för hårt spel – men schysst, säger Lundqvist till Göteborgs-Posten.

Det var i torsdagens bortmatch mot Luleå som Frölundas kapten Joel Lundqvist, delade ut en tackling precis när Carl Mattsson passade pucken vidare.

KLIPP: Här får Lundqvist matchstraff (25 feb)

Tacklingen träffade Mattsson i huvudet och Lundqvist fick matchstraff. Lundqvist fick på fredagen beskedet att han kommer stängas av i fem SHL-matcher av disciplinnämnden.

– Det är ju galet om jag tänker på att jag varit avstängd tio matcher på en säsong. Jag måste ta lärdom som tacklare att jag måste sätta tacklingen kliniskt, säger han.

”Jag har det yttersta ansvaret”

I 20 år har Lundqvist varit en fysisk spelare, och enligt honom själv har det inte varit så många avstängningar. Och just situationen med Carl Mattsson har han reflekterat över.

– Jag vill stå för hårt spel – men schysst. Det är klart att jag måste ta lärdom att det inte är det här som jag vill stå för. Det är klart att jag kollat på den här situationen väldigt många gånger i efterhand. Det är jag som tacklar, jag har det yttersta ansvaret . Det är inget att snacka om, säger Frölundas kapten.

Lundqvist menar att han tar ansvar över sitt hårda spel och att han aldrig vill sätta någon i en dum situation. Han påpekar även att situationen hade sett annorlunda om Mattsson blickat upp.

Lundqvist skrev till Mattsson efter matchen

Sedan incidenten har Frölundakaptenen talats vid med Carl Mattsson.

– Jag textade honom snabbt efter matchen. Jag hoppas att han är tillbaka i spel så fort som möjligt. Han uppskattade att jag hörde av mig, så det är väl bra det, säger han.

Lundqvist tror inte att det kan komma något bra ur avstängningen och att han just nu fokuserar på att se framåt.

– Det har varit tråkiga och tunga dagar när det blir såna saker. Jag ser framåt – och det finns bra bredd i laget, säger Joel Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.