Foto: BILDBYRÅN

Joel till Henke: ”Välkommen till klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Joel Lundqvist fick ringa och övertala sin tvillingbror till VM i Köln. Det går inte att beskrivas som något annat än en succé.

– Jag ligger lite efter den här rackarn, säger Henrik till TV4 och sneglar på sin bror som redan har två VM-guld på meritlistan.

– Det är en fantastisk känsla. Man får inte så mycket tid med varandra under sommaren heller så jag och brorsan har fått lite ”quality time” också, fortsätter Henrik.

Ishockey-VM

– Vi har haft det ruggigt kul hela tiden i den här gruppen, det sa jag till honom innan han kom också, säger Joel och pekar på Henrik som blev sen stora hjälten med sina straffräddningar.

”Trodde inte jag skulle kunna spela”

– Klockan tolv i dag trodde jag inte att jag skulle spela. Jag hade problem med knät men läkarteamet gjorde ett fantastiskt jobb. Det var inte superskönt i knäet när det dessutom blev overtime – men det gick vägen, det här är ett minne för livet, säger Henrik.

– En vinst är alltid en vinst. Men det är klart att det är speciellt med brorsan kul att han är med i klubben nu, skrattar Joel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet