Johansson matchhjälte i Washington

Marcus Johansson blev matchhjälte när Washington tog sig vidare i slutspelet i NHL-ishockeyn.

På övertid sköt han laget till andra omgången.

Nu är det helt klart vilka lag som möts i kvartsfinalerna.

Ottawa och Washington blev de två sista lagen att gå vidare från första omgången i slutspelet med sikte mot Stanley Cup-bucklan.

Den sjätte matchen mellan Washington och Toronto var länge mållös. Först i tredje periodens åttonde minut tog Toronto ledningen med 1–0. Ett par minuter senare kvitterade Marcus Johansson för Washington.

”En tuff omgång”

Svensken satte sedan även det avgörande målet i förlängningens sjunde minut.

– Så länge någon gör mål och vi vinner bryr ingen sig om vem som gör det, säger Johansson om sina två mål, enligt ett videoklipp som laget twittrar ut.

Washington går därmed vidare efter 4–2 i matcher.

– Det var en tuff omgång. Jag vill ge mycket beröm till dem. De gav allt de hade och vi var tvungna att jobba hårt, säger Johansson i klippet.

Efter seger i den sjätte matchen med 3–2 har Ottawa slagit Boston med 4–2 i matcher.

Även den matchen gick till förlängning. Clarke MacArthur avgjorde för Ottawa efter 6.30. Den svenske lagkaptenen Erik Karlsson, som spelat skadad, noterades för en assist.

– Det känns väldigt bra. Det viktigaste var att slippa spela en sjunde match, säger MacArthur, enligt NHL:s sajt.

Möter mästarna

Boston har varit olycksdrabbat, bland annat med fyra skadade backar. Men lagkaptenen Zdeno Chara tycker inte att det är något att skylla på.

– Sådan är hockeyn och tyvärr hade vi några spelare borta, men jag är väldigt stolt över hur vi kämpade, säger han, enligt NHL:s sajt.

Ottawa kommer att få möta New York Rangers i den andra omgången, och Washington ställs mot regerande mästarna Pittsburgh.

I de två andra kvartsfinalerna spelar Anaheim mot Edmonton, medan Nashville möter St Louis.

Så spelas andra omgången

Avgörs i bäst av sju matcher:

Nashville–St Louis (Första matchen spelas i St Louis, natten till torsdag, svensk tid)

Anaheim–Edmonton (Anaheim, natten till torsdag)

New York Rangers–Ottawa (Ottawa, natten till fredag)