Foto: Bildbyrån

Jonas Andersson: ”Bra med en nystart i karriären”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska stjärnbacken Erik Karlsson har spelat i Ottawa Senators sedan han kom till NHL år 2009. Idag blev det klart att karriären fortsätter i San Jose Sharks.

– Jag tror att det kan bli skitbra. Ett bra miljöombyte. Det är bra med en nystart i karriären, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Jonas Andersson menar att den 28-åriga svensken byter upp sig. Den gångna säsongen var Ottawa nästsämst i den östra konferensen. San Jose åkte ut mot Vegas Golden Knights i den andra slutspelsomgången.

– Jag tycker det är bra. Han kommer till ett bättre lag. Ottawa hade ju en bedrövlig säsong, säger han.

Det är framför allt backarna i San Jose som imponerar. Förutom Karlsson har de även Brent Burns som har blivit utsedd till NHL:s bästa back en gång och var lagets bästa poängplockare den gångna säsongen.

– Det blir definitivt en av de bästa backuppsättningarna i NHL. De har också Marc-Edouard Vlasic som är väldigt duktig defensivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.