Jonas Andersson och Växjö Lakers. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Växjö slår ut Luleå efter sju matcher”

Publicerad

I dag börjar kvartsfinalerna i SHL. Så här tror SVT Sports expert Jonas Andersson att matchserierna slutar.

Färjestad-HV71

Vinnare: Färjestad

– Den tycker jag är den på pappret enklaste kvartsfinalen att tippa. Jag tror Färjestad vinner. De har alldeles för bra form, ett gediget spel och en av huvudfavoriterna. HV71 gjorde det bra som slog Rögle, men jag tror inte att de kan rubba Färjestad.

Frölunda-Malmö

Vinnare: Frölunda

– Den är lite spännande med tanke på förra årets kvartsfinal då de möttes. Jag har pratat med Frölundas tränare Roger Rönnberg och de har verkligen gjort analysen. De tyckte att de hamnade för mycket på utsidan mot Malmö som är väldigt taktiskt disciplinerat. Lyckas de få matchserien dit igen så kan de göra skada mot Frölunda, men jag tror inte det. Frölunda har också stärkt upp backbesättningen med lite tyngre backar också. Jag tror att Frölunda kommer att vinna det här.

Luleå-Växjö

Vinnare: Växjö

– Där tror jag att det inte kommer att bli som många tror, att Luleå vinner enkelt. Jag tror på en väldigt jämn matchserie där och om jag ska tippa en vinnare så tror jag faktiskt att Växjö har en bra chans. Växjö har en vinnarkultur och även om man inte har Elias Pettersson så har man ändå många spelare kvar från ifjol. Jag tycker de har underpresterat lite. Samtidigt har Luleå gjort det jättebra, så den är oviss. Den går till sju matcher.

Djurgården-Skellefteå

Vinnare: Skellefteå

– Den är också väldigt svårtippad. Djurgården är stundtals bländande, men de kan också ha dalar. Om Skellefteå kan få stopp på dem så är jag inte främmande för att det blir en repris från förra året. Jag tror på en jämn matchserie, men jag tror mer på Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer