Experten om Larssons utspel: ”Vansinnigt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska hockeyförbundets ordförande Anders Larsson vill begränsa antalet importer i SDHL.

Fel väg att gå, enligt SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Helt fel, vansinnigt, säger han i Sportnytt.

Frågan om utländska spelare i högsta damligan har rört upp känslor. Efter Nilssons utspel om importer kom Luleås guldtränare Fredrik Glader, som förfogat över världsspelare som Jennifer Wakefield, Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen, med ett eget.

– Vi har en ruggigt bra och attraktiv liga just nu och den ska vi vara rädda om. I stället för att titta på vad vi klubbar gör borde förbundet lägga tid och kraft på sin egen verksamhet, säger Glader till SVT Sport.

”Helt vansinnigt”

Nu får han stöd av Jonas Andersson som också vill ha kvar importerna. Ett förbud vore ett misstag, enlgit honom.

– Helt fel, vansinnigt. Tvärtom är det kanske den största tillgången som damhockeyn har just nu. Ligan håller en väldigt hög klass. Grundproblemet är att det inte kommer tillräckligt skickliga spelare underifrån. Jag skulle bli förvånad om förslaget går igenom. Det är helt fel väg att gå, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.