Jonathan Dahlén (höger) under en försäsongsmatch mellan Vancouver och Los Angeles. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jonathan Dahlén om näthatet: ”Har blivit nedtrampad”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske talangen Jonathan Dahlén, 21, gick från Vancouver till San Jose.

Efteråt har de hatiska kommentarerna varit så många att han nu stänger ner sina konton på sociala medier.

– Jag har försökt hålla mig i skymundan nu och fokuserat på att må bättre, säger han till Hockeynews.

Elias Petterssons förre radarpartner i Timrå, Jonathan Dahlén, har inte gjort samma succé i Nordamerika och fick aldrig chansen i Vancouver. Efter att ha hållit till i farmarlaget Utica Comets hela säsongen byttes han nyligen bort till San Jose.

Det har rapporterats om att det var svensken själv som ville bort från Canucks organisation – och hatkommentarerna i Dahléns sociala medier har varit många.

Så många att han nu valt att stänga ner sina konton.

– Jag har inte gjort så många intervjuer, jag tycker att det har varit jobbigt att få meddelanden från Vancouver-fans. De har skrivit väldigt hatiska meddelanden och det slutade med att jag tog bort både Twitter och Instagram, säger han till sajten Hockeynews.

Dahlén säger att han haft fantastiska lagkamrater, men att det är sättet som klubben försöker utveckla unga spelare på som haft motsatt effekt.

– Det känns som jag har blivit nedtrampad snarare än upplyft. I stället för att bli en bättre hockeyspelare har det gått i motsatt riktning. Jag har inte kunnat göra någonting offensivt utan att vara rädd för att bli bänkad om jag gör ett misstag.

Sågades av Johnsson

Totalt har Dahlén gjort 32 poäng (14+18) på 53 matcher i AHL den här säsongen. Han spelar just nu för Sharks farmarlag San Jose Barracuda.

Efter hans övergång från Vancouver kritiserades Dahlén av Torontos succérookie Andreas Johnsson.

– Det är många andra som jag ser som begär trejder i stället. Som Jonathan Dahlén exempelvis. Jag menar, hur gammal är du? 19-20 år och ska kräva speltid. När du är 30 år och har spelat i ligan i tio år, då har du gjort en del grejer, då kan du kräva speltid, sade Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.