Nick Foligno och Joonas Korpisalo jublar efter 2–0-segern. Foto: TT

Joonas Korpisalo höll nollan när Columbus segrade

Uppdaterad
Publicerad

Columbus Joonas Korpisalo stod för den första hållna nollan när NHL har återupptagit spelet. Det hjälpte laget att vinna den första playoffmatchen mot Toronto.

Joonas Korpisalo gjorde 28 räddningar och hjälpte sitt lag till en 2–0-seger. Hans danske kollega i Toronto, Frederik Andersen, gjorde 34 räddningar och spikade igen i två perioder men fick se pucken gå i mål bara minuten in tredje perioden.

Det målet, ett handledsskott från Cam Atkinson, såg länge ut att bli mathens enda. Men med 19 sekunder kvar att spela kunde Alexander Wennberg spika slutresultatet 2–0 i öppen kasse – svenskens blott andra slutspelsmål i NHL-karriären.

Matchhjälten Korpisalo var lugn efter matchen, och tackade sina lagkamrater för att det inte blev något nätrassel bakom honom.

– Det kändes säkert och bra redan från start. Jag tycker att killarna spelade riktigt bra framför mål och kämpade för att jag hela tiden skulle kunna se pucken. Det var riktigt grymt, säger han.

Mästarna förlorade

Colorado slog St Louis i seedningskvalet till Stanley Cup-slutspelet. I power play prickade Gabriel Landeskog stolpen, varpå Nazem Kadri – med en bara en tiondels sekund kvar att spela – slog in 2–1 för Colorado.

-Det känns som att vi kan slå alla lag. Hade vi inte haft den känslan hade vi inte varit här i dag, säger Coloradotränaren Jared Bednar.

KLIPP: Mika Zibanejad om livet i ”bubblan”: ”Blir en del tv-spel” (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.