Peter Holland (mitten) är klar för Djurgården – ersätter skadad Josefson. Foto: Bildbyrån

Josefsons ersättare: Poängmaskin från KHL

Uppdaterad
Publicerad

Peter Holland är klar för Djurgården.

Kanadensaren har de senaste säsongerna huserat i KHL och kommer till Stockholm för att

Peter Holland har över 250 NHL-matcher på sitt CV, senast i New York Rangers säsongen 2017/18. De senaste två säsongerna har han huserat i ryska KHL med Jekaterinburg, där han stått för 83 poäng (31+52) på 129 spelade matcher.

Nu kommer han till Sverige och SHL för att förstärka Djurgården. Stockholmslaget fick tätt inpå säsongsstarten sitt centerlok Jacob Josefson långtidsskadad och har sedan dess sökt efter offensiv förstärkning.

Där kommer nu Peter Holland in.

– Peter har en bred erfarenhet av spel på högsta internationella nivå i både NHL och KHL. Det, i kombination med att han spelat på stor is de senaste två säsongerna i KHL, gör att vi känner oss trygga i att han ska kunna acklimatisera sitt spel till SHL relativt snabbt som en av våra två toppcentrar, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson, till klubbens hemsida.

Kontraktet med Holland är skrivet över den pågående säsongen.

MER DJURGÅRDEN: Videll och Djurgården vände mot Brynäs (18/9 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.