Tingsryds första målskytt Mathieu Tousignant. Foto: Bildbyrån.

Jumbon Karlskoga föll tungt i bottenmötet

Jumbon mot nästjumbon Hockeyallsvenskan – där jumbon Karlskoga föll tungt mot Tingsryd med 2–0.

Nästjumbon Tingsryd kom till bottenmötet med två segrar i ryggen och man öppnade målsskyttet i powerplay.  Den framgångsrika kanadensaren Mathieu Tousignant tryckte dit sitt tolfte mål för säsongen, efter assist av Brian Salcido.

Karlskoga ägde andra perioden och hade 15–5 i skott, men lyckades inte kvittera. Tingsryds målvakt Niklas Rubin fortsatte att storspela även i tredje perioden och räddade totalt 31 skott i matchen.

När Karlskoga inte lyckades vara effektiva, punkterade istället Tingsryd matchen med två minuter kvar. Hannes Johansson gjorde sitt nionde mål för säsongen och Karlskoga åkte på sin fjärde raka förlust.

Tingsryd går därmed förbi Västervik, upp på en tolfteplats i tabellen, samtidigt som Karlskogas avstånd på åtta poäng upp består.