Jubel i Rögle efter storsegern mot HV71. Foto: Bildbyrån.

Jumbon Rögle knockade HV71

Uppdaterad
Publicerad

Fyra raka vinster för HV71, fyra raka förluster för Rögle – och när krutröken skingrats stod Rögle som segrare. Jumbon vann med 4-1.

Regerande mästarna HV71 var på besök i Lindab Arena för att tampas med Rögle, som inte vunnit på fyra matcher.

Den dystra sviten bröts med besked trots att Mattias Tedenby gav gästerna ledningen. Jack Connolly kvitterade nämligen vid spel 5-mot-3 och i andra perioden drog Rögle ifrån.

Många utvisningar

Ett slagskott av Jesper Williamsson innebar 2-1 och i en gryta av spelare fångade 18-årige Lucas Elvenes upp pucken och skickade in 3-1 – ett psykologiskt blytungt mål i slutet av andra.

– Jag bara chansade lite på att den skulle komma ut och hade lite tur. Det var bara att trycka dit den, säger Elvenes till C More.

Matchen var tuff och utvisningarna haglade tätt, totalt 8-18 i utvisningsminuter. När Victor Ejdsell åkte ut för slashing i tredje perioden utnyttjade Rögle övertaget.

”Tre välbehövliga poäng”

Williamsson tryckte i väg ett skott från distans och Daniel Sylwander styrde in slutresultatet 4-1. En nöjd hemmapublik uttryckte sin beundran och sjöng bland annat ”vi älskar Rögle.”

– Vi har krigat otroligt hårt den sista tiden utan att få utdelning, så det här var tre välbehövliga poäng, säger Williamsson, med ett förflutet i HV71.

Jumbon Rögle bryter därmed inte bara sin negativa trend, utan motståndarnas positiva. HV71 hade nämligen inte förlorat på fyra raka matcher inför dagens drabbning – även då mot Rögle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.