Jacob Peterson satte 1–0 för Frölunda Foto: Bildbyrån

Frölunda tog hem första SM-finalronden med 5-3

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda vann den första SM-finalen mot Djurgården med 5-3 i Scandinavium.

– Det är SM-final, det ska vara tajt. Djurgården är en supertuff motståndare, vi har haft tuffa matcher i serien. Det märktes lite att det var ett tag sedan vi spelade, jag hoppas att vi har lite rappare ben nästa match, säger Frölundas kapten Joel Lundqvist till SVT Sport efter dramat.

Nu vänder matchserien till Stockholm och Globen på tisdag. Det finns förhoppning i Djurgården.

– Det kändes som om vi kunde ha vunnit den här matchen, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson. 

– Det handlar om att ha kort minne i slutspelet, oavsett om man vinner eller förlorar. Lägga den här matchen åt sidan och fokusera på nästa, säger Linus Hulström till SVT Sport.

I början av den tredje perioden hade Dick Axelsson skapat kontakt med sin 4-3-reducering för Djurgården. I slutminuterna åkte samma Axelsson ut och utvisningen blev kostsam. Precis när Axelsson kom in på isen gjorde Samuel Fagemo 5-3 i tom kasse efter att Adam Reideborn plockats ut.

– I och med utvisningen fick vi aldrig riktigt chansen, säger Ohlsson.

Publiken stod upp och hyllade sitt lag medan spelarna kramades på isen.

– Jag tror på en lång serie, sex eller sju matcher, säger SVT Sports expert Staffan Kronwall och tippar efter en del funderade att Djurgården vinner efter sju matcher.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

5 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-0, 3-2, 1-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.