Släkten är värst. Johan Alm målar mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Historisk poäng för Oskarshamn mot Skellefteå

Johan Alm är från Skellefteå, och fostrad i Skellefteå AIK. Men nu spelar han i nykomlingarna Oskarshamn, och blev passande nog första målskytt för Oskarshamn i SHL, mot sin förra klubb. Men det skulle inte räcka till mer än en poäng, för Skellefteå vann till slut med 5-4 efter förlängning.

– Ja det hör ju inte till vanligheterna kan man ju lugnt säga, säger Alm om målet i C More.

Oskarshamn chockade Skellefteå i första perioden, och det var släkten som var värst. För det var nämligen Johan Alm, med 261 matcher i Skellefteå, som bombade in pucken med en och en halv minut kvar av perioden.

– Vi vinner teken rätt bra där och så får jag komma ner i ganska bra position, jag tror deras back skymmer ”Gurra” lite grann också, säger han till C More.

Målrik andraperiod

Andra perioden skulle bli en målrik historia, och det gick väldigt fort. Först gjorde Oskarshamn ytterligare ett mål, men bara 20 sekunder senare så reducerade hemmalaget till 1-2, och ytterligare 35 sekunder senare så var matchen kvitterad. Skellefteå hade då en rejält blodad tand, och pressade på ytterligare. Bara en och en halv minut senare kom också ledningsmålet för Skellefteå inför en kokande arena.

Ännu en vändning

Men då kom periodens andra vändning, den här gången var det gästernas tur. Med knappt fem minuter kvar av perioden satte Filiph Engsund 3-3, och med drygt en minut kvar så satte Nichlas Hardt 3-4.

Den tredje perioden blev inte lika målrik, men väl så viktiga mål blev det. Joakim Lindström blev periodens enda målskytt när han kvitterade matchen, som gick till förlängning.

Kostsamt matchstraff

I slutskedet av matchen drog Simon Despres på sig ett matchstraff för att ha skallat Albin Eriksson, som fick en tvåa för slashing. Det gav Skellefteå chansen i spel fyra mot tre i tre minuter i förlängningen, och då kom också avgörandet. Och som så många gånger förut så var det Joakim Lindström som från högerkanten i powerplay satte avgörandet för Skellefteå som tog extrapoängen.

– Det är klart att det är helt oacceptabelt. Skalla gör man i fotboll. Det är klart att det förstör för oss, vi får spela en man kort i förlängningen, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till C More.