Dahlén kvitterar för Sverige Foto: Bildbyrån

Juniorkronorna föll i bronsmatchen

Det blev ingen bronsmedalj för Juniorkronorna i år heller. 33 sekunder in i förlängningen avgjorde Ryssland – och Sverige åkte på tredje raka bronsförlusten i JVM. ”Tråkigt att vi inte fick ett bättre slut”, säger lagkaptenen Joel Eriksson Ek till SVT Sport.

Juniorkronorna föll som bekant mot Kanada med 2–5 i går och var aldrig riktigt nära att rubba värdnationen. För Ryssland slutade deras semifinal snäppet värre när man föll i sjunde straffomgången mot USA.

Ryska skyttekungen slog till

När lagen möttes i årets bronsmatch var det fortfarande mållöst efter första 20 minuterna, där perioden präglades av svenskt anfallsspel men där tre numerära överlägen inte gav något resultat. Tidigt i andra kom målet – men för Ryssland. Skyttekungen Kirill Kaprizov bröt in från högerkanten och tog hand om sin egen retur till 1–0.

JVM i ishockey

Det svenska kvitteringsmålet skulle inte dröja särskilt länge. Drygt halvvägs in i perioden kvitterade Jonathan Dahlén som utnyttjade svagt ryskt försvarsspel framför mål. Samme Dahlén hade även chansen att göra 2–1 på friläge men Ilya Samsonov storspelade.

”Tråkigt att komma hem utan medalj”

Tredje perioden blev mållös och matchen gick till förlängning. En förlängning som knappt hann börja innan ryssen Denis Guryanov avgjorde efter mindre lyckat samspel mellan Rasmus Dahlin och Alexander Nylander, bara 33 sekunder in.

– Tror det blev en misskommunikation mellan mig och Dahlin och jag tappade skäret lite, och ryssen var där med fart. Det var riktigt tråkigt att den gick in och att avsluta så här, säger Alexander Nylander till SVT Sport.

– Det är tungt, skittråkigt, speciellt eftersom jag var med förra året då vi också torskade bronsmedaljen. Att komma hem utan medalj är riktigt tråkigt, säger han.

För Sverige var det tredje raka bronsförlusten i JVM-sammanhang.