Sverige föll i JVM-finalen

Juniorkronorna får resa hem från Buffalo utan guldmedalj.

Det blev förlust i JVM-finalen mot Kanada med 1-3 – efter två sena insläppta mål i matchen.

– Vi var värda att vinna i dag, säger målvakten Filip Gustavsson till SVT Sport.

Det var en jämn rysare i Buffalo när Sverige jagade sitt tredje guld i JVM-sammanhang. Men det ville sig inte för Juniorkronorna – som förlorade på ett brutalt sätt mot hockeygiganten Kanada. Något som fick lagkapten Lias Andersson att kasta sin medalj.

Avgjorde med två minuter kvar

Efter en bra svensk genomförd match var det först i slutminuterna av den tredje perioden som Kanada fick utdelning. Med 1 minut och 40 sekunder kvar gjorde Tyler Steenbergen 2-1 – och när Sverige direkt efter det tog ut målvakten och gick för en kvittering kom nästa kalldusch.

JVM i ishockey

Då avgjorde Alex Formenton definitivt när han lade in pucken i mål för 3-1 med dryga minuten kvar.

– Jag tycker att Sverige förtjänar bättre än det här, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Klassmål av Söderlund förgäves

Sveriges mål gjordes av Tim Söderlund i numerärt underläge i den andra perioden. Målet var snyggt, klockrent via målramen och in till 1-1 sedan kanadensiske lagkaptenen Dillon Dube gjort matchens första mål tidigt i samma period.

– Alla försökte allting, men det gick inte i dag, säger målvakten Gustavsson till SVT Sport.