• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Bildbyrån

Nylander fixade svensk gruppseger

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klara gruppsegrare i JVM efter seger med 3–1 mot Finland. Stor matchhjälte blev Alexander Nylander som låg bakom alla målen. ”Nu är det bara att förbereda sig inför nästa match”, säger han till SVT Sport.

Sverige har tagit sin tredje raka seger i JVM – och Finland har åkt på sin tredje raka förlust. Sverige vände och vann mot smålejonen efter att Lias Andersson först kvitterat i andra och sedan Alexander Nylander gjort två mål i tredje perioden.

– Det var en jätteviktig vinst för oss, det satt långt inne för oss i dag igen. Tredjeperioden verkar vara vårt signum. Jag tycker vi jobbade på bra, vi jobbade ner dem och de kanske blev lite nervösa när de insåg att det gick emot lite grann, säger lagkaptenen Joel Eriksson Ek till SVT Sport.

JVM i ishockey

”Tuffaste matchen hittills”

Sverige hade en del problem och drog på sig en del utvisningar som senast mot Schweiz, men lyckades ändå vända matchbilden och göra en ny stark sistaperiod precis som i går.

– Det är den tuffaste matchen hittills som vi spelat, både fysiskt men även mentalt, säger förbundskapten Tomas Montén till SVT Sport.

Finska mardrömmen fortsätter

För Finland ser det nattsvart ut för fortsatt spel efter gruppspelet i årets turnering. Efter tre matcher är det idel förluster och nu måste man förlita sig på att Schweiz inte vinner matchen mot Danmark i morgon om man ska ha chans att ta sig från sistaplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet