Foto: Bildbyrån

JVM inleds på annandagen för Juniorkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Det bjuds alltid på sevärd tv i SVT på julhelgen. I år kan ni bocka för hockey på Annandag jul. Juniorkronorna möter Tjeckien på annandagen i sin första JVM-match.

Edmonton i Kanada står värd för årets junior-VM i ishockey, som till följd av pandemin inte ser ut som vanligt.

Liksom NHL-slutspelet kommer JVM äga rum i en ”bubbla” vid Rogers Place i staden, och matcherna kommer att ske inför tomma läktare.

JVM i ishockey

Eftersom alla tio lagen befinner sig i samma stad och spelar på samma rink påverkas också schemat något, och för första gången sedan 2005 kommer mästerskapet att inledas på juldagen, uppger arrangörerna.

”Ett enormt massa planerande har pågått i nästan två år och att presentera schemat visar hur nära vi är pucksläpp”, säger Rikey Wiwchar, chef för organisationskommittén, i ett pressmeddelande .

Tre matcher per dag kommer normalt att äga rum under gruppspelet.

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på nyårsafton, natten mot den 1 januari,  mot USA. Dessförinnan blir det Tjeckien på annandagen, Österrike natten mot den 29/12 och Ryssland natten mot den 31/12.

I grupp A återfinns Kanada, Finland, Schweiz, Slovakien och Tyskland, och i grupp B finns förutom Sverige och Tjeckien även Ryssland, USA och Österrike.

KLIPP: Alexander Holtz sätter 5-0 för Sverige (31 december 2019)

Fakta: Matchschemat

Sveriges gruppmöten:

Sverige-Tjeckien 20.00, 26/12

Österrike-Sverige 00.00 natten mot 29/12

Ryssland-Sverige 03.30 natten mot  31/12

Sverige-USA 03.30 natten mot 1/1 2021

Inledningen av JVM ser ut så här:

Juldagen: Schweiz–Slovakien (20.00), Tyskland–Finland (Midnatt, natt mot annandagen), Ryssland–USA (03.30, natt mot annandagen).

Annandagen: Sverige–Tjeckien (20.00), Tyskland–Kanada (Midnatt, natt mot 27:e), USA–Österrike (03.30, natt mot 27:e).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet