Finlands Teemu Väyrynen deppar efter förlusten mot Sverige. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Helt rätt beslut att sparka tränaren”

Uppdaterad
Publicerad

Finland agerade direkt när fiaskot var ett faktum och sparkade huvudtränaren Jukka Rautakorpi. SVT Sports expert Jonas Andersson tycker det är helt rätt beslut. ”Spelet som de visat upp har varit under all kritik”, säger han.

SVT Sports expert Jonas Andersson efter beslutet om att sparka finländska huvudtränaren Rautakorpi med omedelbar verkar.

– Jag måste säga att jag ändå är förvånad, det har inte hänt tidigare, så lite förvåning i det. Samtidigt förstår jag det finländska förbundet att de väljer att agera. Spelet som Finland har visat upp, framförallt i de två första matcherna har varit under all kritik. Då är det Rautakorpi, den förre förbundskaptenen, som bär ansvaret för det, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

– Någonstans tycker jag det är helt rätt beslut, men ändå lite förvånande, säger han.

Vad är det som inte funkat i deras spel?

– De har varit alldeles för passiva. Även i en sådan match mot Danmark där man definitivt är det starkare laget och mycket, mycket individuellt mer spelskickligt så valde Finland att backa hem och satte egentligen aldrig press.

– Första matchen mot Tjeckien räknade vi till 20–25 burskydd, så det blir ett passivt spel där jag upplever att spelare är väldigt låsta i sina roller och tänker istället för att bara agera ute på isen. Då är det väldigt, väldigt svårt att spela hockey och vinna matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer