Kanada hade lekstuga mot Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Kanada är klart för JVM-final efter storseger mot Tjeckien, 7-2.

Nu väntar Sverige i final – som SVT sänder från 01.30 i SVT2 fredag kväll, natten till lördag.

Några timmar efter Sveriges finalavancemang var det dags för den andra semifinalen mellan Kanada och Tjeckien. Det var jämnt i första perioden – men sedan körde storfavoriten över Tjeckien som trots allt gjorde matchens första mål.

Ren överkörning i mellanakten

Kanada gick då från 2-1 till 6-1 och Drake Batherson hade då hunnit med att göra hattrick i matchen efter två styrningar i numerärt överläge.

JVM i ishockey

– Hela laget står för en gedigen insats, de gör det så bra Kanada när de inte slutar spela vid en ledning utan lägger in en växel till. De ser att Tjeckien ligger nere för räkning, då höjer de en växel och avgör i andra perioden. Det tycker jag är en av Kanadas styrkor, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Tredje perioden blev avslagen där lagen gjorde var sitt mål till slutresultatet 7-2.

SVT sänder heta finalen

För Kanada väntar nu Sverige i JVM-final, samtidigt som det blir Tjeckien och USA som gör upp i bronsmatchen.

SVT sänder JVM-finalen mellan Sverige och Kanada med sändningsstart 01.30 i kväll (natten till lördag) i SVT2 och appen.

Så sänds medaljmatcherna

Fredag 5 januari (natt till lördag)

22.00 Bronsmatch: Tjeckien-USA, TV12

01.30 Final: Sverige-Kanada, SVT2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet