USA vann utomhusmatchen mot Kanada i JVM. Foto: TT Nyhetsbyrån

USA straffvann – efter parodiskt snökaos

Publicerad

Historisk utomhusmatch och rekordpublik. Då vann USA över Kanada i Junior-VM efter straffar – i en match som präglades av snökaos.

Kanada hade 3-1 i den tredje perioden – men då hämtade USA upp med två mål under en drömminut och tvingade fram förlängning. Väl där blev det mållöst och i straffläggningen brände Kanada sedan fyra straffar vilket bäddade för en repris på JVM-finalen i fjol.

– Det här är en av de största matcher jag har spelat och jag kommer att minnas den med ett jätteleende, säger amerikanen Casey Mittelstadt till NHL Network enligt TT.

Parodiskt snökaos

Matchen präglades av snökaos och upprepade avbrott på grund av nederbörden – något som fick SVT Sports expert Mikael Renberg att kritisera utomhusarrangemanget.

– Jag tycker det är fullständigt värdelöst att ha en sådan här match i en turnering. Det är helt förkastligt, jag förstår det inte, säger han.

Historisk rekordmatch

Aldrig tidigare hade en JVM-match spelats utomhus – och på amerikanska fotbollsklubben Buffalo Bills arena spelades matchen inför 44 592 som innebar nytt publikrekord i U20-sammanhang.

Så sänder SVT från JVM

JVM (Juniors)
Kanada logo

Kanada

3 - 4

USA logo

USA

2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 0-1
Buffalo, NY
Publik: 44592

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer