JVM-laget utsläppt ur karantänen i Edmonton

Uppdaterad
Publicerad

Efter att större delen av den svenska JVM-truppen satts i förlängd karantän på hotellet i Edmonton har nu hela laget fått träna på is igen.

– Det kändes lite knackigt så klart, säger lagkaptenen Philip Broberg till SVT Sport.

Två svenska ledare testades positivt för covid-19 efter att JVM-truppen hade landat i Edmonton. Därför förlängdes karantäntiden för de flesta av spelarna som fick isoleras på hotellrummen fram till igår. Då kunde äntligen hela laget träna på is igen.

– Det är så klart lite tråkigt att sitta i karantän men vi gjorde det bästa av det. Vi hade kul på rummen. Mycket zoom-möten och vi försökte hålla upp stämningen, säger Philip Broberg.

JVM i ishockey

Sverige skulle ha spelat en träningsmatch mot Kanada under måndagen och en mot Schweiz i dag. De fick ställas in och laget får i stället försöka att träna sig i form inför premiärmatchen mot Tjeckien på annandagen.

– Det kändes lite knackigt så klart, speciellt tempot var lite hackigt när man inte varit på is så länge. Men det är bara att försöka hitta tillbaka till det, säger Philip Broberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet