Sverige körde över Vitryssland i JVM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fått en drömstart i junior-VM.

Detta efter 6-1 mot Vitryssland i premiären.

– En typisk premiärmatch. Börjar lite knackigt med lite nerver, men vi växer in i det och vinner välförtjänt, säger lagkaptenen Lias Andersson till SVT Sport.

Vitryssland som i fjol inte fanns med i toppdivisionen av mästerskapet blev en väntad munsbit för Juniorkronorna. Men det var först i den andra perioden som det lossnade för Sverige som då gick från 1-1 till 4-1 efter tre mål inom loppet av fem minuter.

Ketchupeffekt i mellanperioden

Erik Brännström, Glenn Gustafsson och Jesper Boqvist gjorde då var sitt mål, där den sistnämnda stod för ett drömmål efter en lika bra framspelning från ovan nämnda Brännström.

JVM i ishockey

Dessförinnan hade Elias Pettersson, som ledde SHL:s poängliga innan han åkte på JVM, gjort matchens första mål i numerärt överläge i den första perioden.

”Skön start på turneringen”

I tredje perioden rullade målproduktionen på – och lagkaptenen Lias Andersson stod för två mål när man till slut vann med 6-1.

– En skön start på turneringen, säger Andersson.

I övermorgon väntar nästa match, då mot Tjeckien som vann öppningsmatchen mot Ryssland.

Sveriges gruppmatcher i JVM

28 december: Tjeckien (22.00) sänds i TV4

30 december: Schweiz (20.00) sänds i SVT

1 januari: Ryssland (02.00) sänds i TV4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet