USA vann stormötet mot Ryssland

USA fortsätter sitt segertåg i Kanada. Stormötet mot Ryssland blev en jämn kamp som amerikanerna till slut vann med 3-2. Det var första gången sen 2007 som USA slog Ryssland i ett JVM.

USA har inlett strålande med storsegrar mot Lettland och Slovakien och nu en uddamålsseger mot rivalen Ryssland. Det var Clayton Keller som inledde målskyttet efter fyra minuters spel efter en listig dragning som grundlurade den ryska målvakten.

USA förde spelet när Ryssland lyckades kvittera i boxplay genom Kirill Urakov.

JVM i ishockey

Turmål avgörande

I början av den andra perioden hade USA powerplay och pucken styrdes för rysk del olyckligt fram till Colin White som hade öppet mål.  Därefter kunde USA:s fjärdekedja utöka ledningen efter att Troy Terry vackert styrt in 3-1.

Ryssarna reducerade visserligen då Kirill Kaprizov slog till i powerplay men närmare än så kom inte Ryssland. Matchen slutade 3-2.

Ryssland inledde turneringen med förlust mot Kanada men tog sen en förkrossande 9–1-seger mot Lettland i förrgår.