• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Efter skadan – kaptenen visade vägen

Uppdaterad
Publicerad

Skadad och ett frågetecken inför JVM-slutspelet.

Då klev Lias Andersson fram och slog till med ett viktigt 2-0-mål i semifinalen.

– Fruktansvärt stolt över killarna, säger han till SVT Sport.

Lagkaptenen var glad efter triumfen mot USA – men samtidigt fokuserad på vad som komma skall.

– Tråkigt värre så har vi inte vunnit något än. Det är en match kvar, så vi går och lägger oss ödmjuka i kväll, säger han och fortsätter:

JVM i ishockey

– Det är en match kvar, och det är den viktigaste. Jag tycker inte det spelar ingen roll om man kommer tvåa, fyra eller trea utan det är bara vinst som gäller. Det är ingen som kommer ihåg en tvåa, så det är bara ut och gasa i morgon, säger han.

Andersson som skadades mot Ryssland hämmas dock fortfarande av axelskadan från den sista gruppspelsmatchen.

– Det känns bättre och bättre. Jag får jättebra behandling av teamet och har dem att tacka att jag kan spela, säger han.

– Jag försöker gå så fullt jag kan. I vissa situationer är man inte lika stark som alltid men jag försöker gå in och kriga och bidra och ligga så nära hundra procent jag kan.

Så sänds medaljmatcherna

Fredag 5 januari (natt till lördag)

22.00 Bronsmatch: Tjeckien-USA, TV12

01.30 Final: Sverige-Kanada, SVT2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet