Svenska krossen – enorma sviten intakt

Jämnt i två perioder.

I tredje la Juniorkronorna i en till växel – och vann med övertygande 7-2 mot Schweiz i Junior-VM.

– Vi styr 90 procent av matchen, säger målvakten Filip Larsson till SVT Sport.

Lagkaptenen Lias Andersson visade vägen när han gjorde Sveriges två inledande mål i den tredje gruppspelsmatchen i JVM. Matchen skulle visa sig bli en målrik historia där Sverige släppte loss i den tredje perioden.

Märkligt svenskt självmål

Fram till sista 20 minuterna stod det 3-2 till Sverige, bland annat efter ett märkligt svenskt självmål av Linus Högberg. Puckförande Högberg fick framför eget mål ett slag på klubban av Nicolas Müller som gjorde att pucken snöpligt gick in i eget mål.

JVM i ishockey

– Det är sånt som händer. Det var tufft, men jag tycker att jag studsade tillbaka ganska bra så det kändes bra hela matchen ändå, säger målvakten.

I tredje perioden släppte det helt för Juniorkronorna som gjorde fyra mål – där Elias Pettersson stod för två av dem där det sista var en vacker soloprestation.

Enorm svit intakt – och gruppseger nära

Segern var Sveriges 43:e raka i gruppspelet i JVM-sammanhang – och nu väntar en rysare om gruppsegern mot Ryssland under nyårsnatten.

– Ryssland är ett bra lag på pappret och ett bra lag på isen så det gäller att äta, sova och vara redo för i morgon, säger Elias Pettersson till SVT Sport.