Sverige till JVM-semifinal – efter rysare

Sverige är klart för semifinal i JVM.

Detta efter 3-2 mot Slovakien i en kvartsfinal som blev en rysare – och nu väntar värdnationen USA.

Första perioden mot Slovakien blev intensiv – men slutade mållös.

– Vi är det bättre laget på banan, vi kommer få målen med oss om vi fortsätter så här, sa Marcus Davidsson till SVT Sport efter första perioden.

JVM i ishockey

Mycket riktigt kom målen i andra perioden – först genom Isac Lundeström och sedan genom Fabian Zetterlund genom en vacker soloprestation.

”Otroligt skönt”

Slovakien reducerade i slutskedet av mellanakten – och pressade sedan Sverige rejält i den tredje perioden. Men där stod Sverige pall – tack vare ett nytt mål av Isac Lundeström som räckte för att ta laget till semifinal.

– Otroligt skönt. Det blir tajta matcher i slutspelet, så 3-2 är jätteskönt, säger Lundeström till SVT Sport.

– Sverige kommer undan med blotta förskräckelsen, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

USA i semifinal

Sverige är nu semifinal-klart för 12:e året i rad i JVM-sammanhang – där väntar värdnationen USA som vann sin kvartsfinal mot Ryssland med 4-2.

Den matchen spelas på torsdag klockan 22.00 och sänds i TV4 medan den andra semifinalen spelas mellan Kanada och Tjeckien i SVT:s kanaler senare samma kväll, 02.00 natten fredag.