USA till semifinal – till slut

Gruppsegraren USA är klart för semifinal i JVM. Kvartsfinalen mot Schweiz slutade 3–2 efter att man tappat 2–0 men lyckats resa sig och avgöra i sista perioden.

USA tog ledningen i den första perioden när Tage Thompson spelade över till Jeremy Bracco som stötte in 1–0 från nära håll. Drygt två minuter senare utökade man när Lake Kunin satte tvåan efter en tilltrasslad situation framför Schweiziska målvakten.

Schweiz kom tillbaka

Många trodde nog USA var på väg mot en säker semifinalplats, men då fick Schweiz utdelning på sina lägen. Efter halva matchen reducerade de till 1–2 i numerärt överläge genom lagets stora stjärna Nico Hischier. Och sex minuter in i tredje var han framme igen när han satte kvitteringspucken.

Avgjorde i powerplay

USA var i brygga och Schweiz hade en skräll på gång – då slog Jordan Greenway till för USA när han satte 3–2 i powerplay med knappa sju minuter kvar. Framför mål var han snabbt på returen och retfullt la in pucken och därmed blev stor matchhjälte.

För USA:s del väntar nu Ryssland i semifinal som besegrade Danmark.