Kaapo Kakkos nya uppvisning: ”Hur är det möjligt?”

Uppdaterad
Publicerad

Finlands megatalang Kaapo Kakko stod för ett nytt drömmål när de finska lejonen vann mot Danmark med 3-1.

– Herregud, hur är det möjligt, utbrast SVT:s expert Staffan Kronwall när Kakko soloåkte in 1-1.

– Det är inte ett av mina snyggaste mål, säger Kakko själv till SVT Sport.

Kaapo Kakko, 18 år, utmanade det danska försvaret och rundade på samma gång både försvarare och målvakt för ett magnifikt kvitteringsmål.

– Det är sanslöst, det är en världsklasskille. Det här gör inte vem som helst och det ser så lugnt och behärskat ut att han till slut nästan kan gå in med pucken i mål, säger expert Roger Rönnberg.

Ishockey-VM

– Han är en gudabenådad talang och visar det i match efter match, säger Maria Rooth.

När Kakko själv fick se på målet efter matchen log han.

– Självklart känns det bra, det var ett viktigt mål för oss. Det är inte det snyggaste jag gjort men det var viktigt för det var vårt första mål i matchen. Vi har en bra känsla i laget, säger Kaapo Kakko till SVT Sport.

Kaapo Kakko låg sedan bakom 3-1-målet för Finland, från blålinjen sköt han ett skott som Harri Pesonen styrde in mellan målvaktens benskydd. Det var Kakkos första assist i turneringen, han har gjort sex mål.

Kvartsfinalsdrömmen lever fortfarande för Danmark, men Finland har tillsammans med Tyskland, USA och Kanada, tagit fästet på grupp A:s fyra kvartsfinalplatser.

Se ett längre reportage med Kaapo Kakko i spelaren nedan.

VM

Finland logo

Finland

3 - 1

Danmark logo

Danmark

0-0, 2-1, 1-0
Košice
Publik: 4812

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet