Kevin Poulin ny målvakt i Björklöven. Foto: Bildbyrån

Kanadensisk OS-målvakt klar för Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven har hittat sin ersättare till succémålvakten Joe Cannata som gick till SHL.

Under tisdagen blev den kanadensiske OS-målvakten Kevin Poulin klar för klubben.

Joe Cannata valdes till seriens bästa målvakt, när Björklöven slog poängrekord förra säsongen. Men i våras valde han att lämna för Oskarshamn i SHL.

Nu har Björklöven hittat sin ersättare i 30-årige Kevin Poulin. Han har skrivit på för kommande säsong med option för ytterligare ett år om de går upp till SHL.

– Jag är riktigt peppad på att komma till Björklöven och spela för laget kommande säsong. Jag ser verkligen fram emot att ansluta till laget efter sommaren, säger Poulin till Björklövens hemsida.

Spelat 50 matcher i NHL

Poulin draftades av New York Islanders 2008 och debuterade i NHL som 20-åring säsongen 10/11. Under fem säsonger i NHL blev det totalt 50 matcher.

– Kevin blir en viktig pusselbit i det pussel vi håller på att lägga. Han är välmeriterad och har stor erfarenhet från viktiga matcher. Han har bra storlek men är ändå atletisk och läser spelet bra. Han kommer att bli en tillgång för oss i Björklöven, säger sportchefen Per Kenttä.

2018 var Poulin med i OS-truppen i Pyeongchang och stod bland annat i bronsmatchen mot Tjeckien.

Klipp: Per Kenttä – mirakelmannen bakom hockeyfebern i Umeå (18 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.