Kanadensisk uppvisning mot Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland kom till matchen mot Kanada med fyra raka segar. Då bjöd lönnlöven på en hockeylektion i den högre skolan. Mark Stone stod för ett hattrick i 8-1-segern i Kosice. Men snyggast var Anthony Manthas konstmål fram till 5-1.

– Jag vet inte vad som hände, säger han till SVT Sport.

Tyskland hade vunnit alla sina fyra inledande matcher i VM. Men mot ett Kanada, som hittills inte imponerat, var de chanslösa.

Redan efter två minuter låg pucken i tyska målet efter ett powerplaymål av Thomas Chabot.

Ishockey-VM

Därefter tog Mark Stone över showen. Kanadensaren gjorde både 2-0 och 3-0 innan tyskarna reducerade. Innan andra perioden var slut hade han fullbordat ett hattrick.

Konstmål

Men det snyggaste målet gjorde dock Detroits Anthony Mantha, som i ett friläge lade pucken mellan benen och vispade till. Niklas Treutle var chanslös i målet.

– Jag vet inte vad som hände. Det bara hände och ibland gör man bara det. Jag tränar mycket på det och i bland får man en chans på match, då gäller det att ta den, säger Anthony Mantha till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Det känns mycket bra. Vi gjorde en bra match och gjorde det svårt för dem. Det var en bra laginsats idag.

Till slut blev det 8-1 till kanadensarna.

VM

Kanada logo

Kanada

8 - 1

Tyskland logo

Tyskland

2-0, 2-1, 4-0
Košice
Publik: 6510

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet