Eeli Tolvanen visade vägen för Finland mot Tre Kronor i Karjala Tournament. Foto: Bildbyrån

18-åring sänkte Tre Kronor

Tre Kronor föll i den avslutande matchen i Karjala Tournament.

Det blev 1-3 mot Finland – efter att finske 18-åringen Eeli Tolvanen lett Lejonen till seger.

Den 17-årige supertalangen Rasmus Dahlin i all ära, men när Tre Kronor ställdes mot Finland i sin tredje och sista match i Karjala Tournament var det en 18-åring i motståndarlaget som stal rubrikerna.

Finsk drömstart

Eeli Tolvanen, supertalang i finska KHL-laget Jokerit, inledde målskyttet när han lossade bössan mitt i offensiv zon redan efter tre minuter. Sedan spelade han fram kollegan Jukka Peltola en minut in i andra perioden till 2-0 som grundlade 3-1-segern.

Det svenska målet stod Fredrik Pettersson för när han vallade in pucken via den finländska målvakten.

Ingen ny succé för Hellberg

För Magnus Hellberg som återigen vaktade det svenska målet efter succédebuten i går blev det en inte lika lyckad kväll.

Med segrar mot Tjeckien och Kanada i bagaget hade Tre Kronor chansen att vinna Karjala Tournament vid seger – men förlusten öppnar för att just Finland nu gör det istället om de tar poäng mot Kanada i sin sista match i morgon.